Politika

MANDIĆ: KAKO SE DESILO DA SRBIJA DOBIJE NOVAC SA TRI PUTA MANJOM KAMATOM OD CRNE GORE?

Autor Adela Mulić

Lider NOVA-e Andrija Mandić pitao je premijera Zdravka Krivokapića i ministra finansija Milojka Spajića koliko od 750 miliona zaduženih eura ide na pokrivanje tekućeg i budućeg budžetskog deficita i za koliko je uvećano stanje javnog duga u odnosu na BDP.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

“Koliko od tih 750 miliona eura ide na pokrivanje tekućeg i budućeg budžetskog deficita i za koliko je uvećano stanje javnog duga u odnosu na BDP, a koliko novca je namijenjeno za rolover, odnosno, zamjenom starih kredita novim kreditnim zaduženjima?

Kako je naveo na svom Tviter nalogu, znao je da je DPS uništio javne finansije i da je kasa u užasnom stanju.

"Kako se desilo da Srbija na finansijskom tržištu dobije novac sa kamatom 1,06 odsto, a Crna Gora gotovo tri puta nepovoljnije,po čak 2,875% odsto? Da li su baš toliko nestabilne naše javne finansije?”, pitao je Mandić.

 Svi poslanički klubovi zatražili su od premijera da im dostavi odluku o emitovanju obveznica kojima se Crna Gora zadužila dodatnih 750 miliona eura.

Premijer Zdravko Krivokapić je iznenadio javnost kada je kazao da je postupak rađen u tajnosti. On to pravda tvrdnjom da su to radili iz straha od opstukcija prethodne vlasti.