Politika

PREKRŠEN DOGOVOR? Milošević i Miljanić (URA) sekretari u MUP-u!

Autor Gordana Bojanić Izvor Vijesti

Za državnog sekretara za kontrolu rada policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) imenovan je danas Rade Milošević dok je za državnog sekretara izabran Zoran Miljanić.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Milošević je diplomirani politikolog, kao kadar Građanskog pokreta URA, tokom prelazne Vlade 2016. godine, bio je direktor Zavoda za zapošljavanje.

On je tada uočio niz zloupotreba u Zavodu, pogotovo kada je riječ o bivšim direktorima, bračnom paru Jelić, zatim korišćenju službenih vozila i gubljenju dokumentacije, prenose Vijesti.

Milošević je protiv bračnog para Jelić podnio krivičnu prijavu zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja i nesavjesnog vršenja dužnosti.

Zoran Miljanić je generalni sekretar Građanskog saveza CIVIS koji je dio platforme Crno na bijelo, radio je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore, te kao rukovodilac u kriminalističkoj policiji MUP-a Makedonije.

Demokrate su ranije saopštile da bi imenovanjem Miloševića bio prekršen princip oko kojeg se premijer prethodno dogovorio sa koalicijama vladajuće većine, jer se radi o funkcionerima Koalicije “Crno na bijelo".

Tagovi