Politika

RADULOVIĆ-MEDOKS: ODLIČNI ODNOSI CRNE GORE SA BRITANIJOM, KOJI SE TEMELJE NA SAVEZNIŠTVU I SARADNJI

Autor Adela Mulić Izvor Standard

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović sastao se danas sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Karen Medoks.

Izvor: Twitter/Screenshoot

Šef crnogorske diplomatije je kazao da će vanjskopolitički kurs Crne Gore biti nastavljen, sa fokusom na zacrtani evropski put, kredibilno djelovanje u NATO i dobrosusjedske odnose.

“Ministar je posebno ukazao na značaj ekonomske diplomatije i privlačenja stranih investicija, sa ciljem oporavka ekonomije usljed pandemije COVID-19. U tom kontekstu, istakao je da Velika Britanija može biti važan partner Crnoj Gori, te da je potrebno intenzivirati kontakte dvije strane”, dodaje se u saopštenju.

Medoks je pozdravila entuzijazam nove Vlade, ocijenivši da je za Veliku Britaniju važno da Crna Gora bude posvećena jačanju evroatlantskog jedinstva i savezništva.

“Posebno je zahvalila Crnoj Gori na solidarnosti i pomoći tokom repatrijacije britanskih državljana uprkos otežanim uslovima zbog pandemije. Na toj liniji, naglasila je važnost ublažavanja posljedica COVID-19, prvenstveno kroz angažovanje dvije države u kontekstu stvaranja povoljnog investicionog i turističkog ambijenta”, dodaje se u saopštenju.

Sagovornici su izrazili odlučnost da nastave sadržajnu i frekventnu komunikaciju, posebno u oblastima ekonomije, turizma i obrazovanja.