Politika

RADULOVIĆ: Crna Gora posvećena intenziviranju dijaloga sa EU

Autor Ana Božović Izvor MINA

Crne Gore će nastaviti da intenzivira pregovore sa Evropskom unijom (EU) kako bi u što skorijem roku postala njena punopravna članica, poručio je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Izvor: MVP

On se, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP), sastao sa šeficom Delegacije EU u Podgorici, Oanom Kristinom Popom.

Radulović je kazao da susretom sa Popom na početku mandata predstavlja jasan signal opredjeljenja Crne Gore da intenzivira pregovore sa EU.

On je predstavio ključne prioritete nove Vlade i naveo da je jedan od najvažnijih zadataka pomirenje u društvu.

Radulović je rekao da će sa novom energijom i u skladu sa vanjskopolitičkim prioritetima i evropskim vrijednostima, biti snažno posvećeni reformama u pregovaračkom procesu.

“EU i u periodu globalne krize, izazvane pandemijom COVID-19 pokazala partnerstvo i solidarnost, kroz pomoć i brojne donacije Crnoj Gori”, naveo je Radulović.

Popa je poželjela uspješan mandat Raduloviću i istakla da EU cijeni posvećenost nove Vlade evropskom putu Crne Gore, čemu će značajno doprinijeti i planirane zvanične posjete Briselu.

U tom kontekstu, Popa je ukazala i na značaj regionalne saradnje, povezivanja i ekonomskog razvoja Zapadnog Balkana.

Na sastanku je, kako se navodi u saopštenju, pozdravljeno imenovanje novog glavnog pregovarača sa EU Zorke Kordić i dogovoren nastavak intenzivne komunikacije sa institucijama EU i Delegacijom u Podgorici.