Politika

ABAZOVIĆ PORUČIO: Naredna godina biće vrlo teška za crnogorsku ekonomiju

Autor Jovana Raičević Izvor CdM

Naredna godina biće veoma teška za ekonomiju Crne Gore jer je veoma neizvjesno šta će biti s turističkom sezonom, kazao je potpredsjednik nove Vlade Crne Gore Dritan Abazović za Kinesku medijsku grupu (CMG).

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Gordana Bojanić

On je naveo i da su velike posljedice koje je ove godine pandemija ostavila na privredu, piše CDM

Abazović je kazao da očekuje da uskoro počne vakcinacija stanovništva u svijetu, te se nada da će putovanja biti moguća, a prihod od turizma u narednoj godini bolji, navodi CDM.

Očekuje i da će Crna Gora, uz pomoć međunarodnih finansijskih institucija, uspjeti da sačuva finansijsku stabilnost.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore je rekao da su u saradnji u okiviru inicijative “17 plus jedan” prihvatljivi svi mehanizmi koji doprinose mobilnosti privrede, te i mogućnosti da se više međunarodnih faktora uključi u povećanje bruto domaćeg proizvoda Crne Gore, ističe CDM.

“Ne mogu da kažem konkretno na kojim projektima treba sarađivati, ali svakako pažnju zaslužuje sve što je u funkciji poboljšanja mobilnosti radne snage, velikih infrastrukturnih projekata i projekata koji su značajni u regionalnom kontekstu ili u državnom kontekstu”, izjavio je on.

Abazović je naglasio da Crna Gora treba da ima najbolje odnose sa svima, a naročito sa velikim silama, kakva je Kina.

“Nova Vlada Crne Gore treba da bude posvećena toj saradnji. Dakle, moramo naći modele koji će zadovoljiti interese obje države. Nadam se da će Kina, kao izuzetno moćna država, koja povećava svoj uticaj svuda u svijetu, biti zainteresovana za unapređenje saradnje sa Crnom Gorom”, kazao je Abazović, zaključuje CDM.