Politika

ABAZOVIĆ: CRNA GORA TRENUTNO PROLAZI KROZ POROĐAJNE MUKE, NISAM OČEKIVAO KATAKLIZMU

Autor Adela Mulić Izvor Pobjeda

Lider GP URA i kandidat za potpredsjednika Vlade Drtian Abazović kazao je da Crna Gora trenutno prolazi kroz porođajne muke demokratije. Tranzicija vlasti se, kaže, desila na miran i dostojanstven način, ali to nije očekivao, već je kako kaže očekivao više otpora.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Gordana Bojanić

Nisam očekivao kataklizmu, ali sam očekivao više otpora. Pripisujem za to zasluge svima akterima političkim i građanima koji su pokazali da imaju veću političku svijest, a zahvalan sam i mđunarodnim partnerima čija uloga nije bila mala – rekao je Abazović u emisiji Načisto na TV Vijesti.

Govori je i o tome što Vladu Zdravka Krivokapića, podržava mali broj poslanika, Abazović je rekao da “smo srušili berlinski zid i zid u pojasu Gaze.”

"Pobijedli smo nekoga za koga se smatralo da ima resurse za uništavanje političkog protivnika. Ne može takva tranzciija da prođe kroz ruže i pjesmu. Od početka mislim, da što se tiče naše koalicije ne pronalazim se u napadima bilo koga," rekao je Abazović.

Upitan da li su ljudi iz DF konsultovani oko sporazuama koji su potpisali lideri tri koalicije, rekao je da je možda tačno da nisu.

Volio bih da taj sporazum svi potpišu, to nije odustajanje od političkih ciljeva, ne može nijedan subjekt preko noći da ostvari ciljeve, pa ni DF – rekao je Abazović.

Crna Gora kako navodi nije Finska, gdje tranzicija može da se izvede na način koji neće ostaviti posledice, a kazao je da je zahvalan na podršci međunarodne zajednice.

Nijedna riječ protiv ove vlade nije došla ni sa jedne međunarodne adrese – dodao je Abazović.

Takođe je naveo da je saglasan da ne bi eliminisao te ljude i da nema milijardu stanovnika u Crnoj Gori, te da je teško doći do kadrova koji su spremni da uđu u težak posao.

Ipak Krivokapić je dobio mandat da sastavi tim – dodao je on.

Rekao mu je da mu je žao ako neko smatra da nije fer što je on u Vladi, iako dolazi sa poslaničke liste, ali da smatra da je to fer.