Politika

BUDUĆNOST OSVOJILA JESENJU KRUNU: Ne opterećujemo se razlikom, koračamo ka tituli

Autor Adela Mulić

Plavi u Danilovgradu savladali Iskru rezultatom 2:0, a nakon što je Dečić izgubio od Podgorice sa 3:0, Budućnost je matematički osvojila jesenju titulu.

Izvor: FK Budućnost

Budućnost je odradila Iskru lagano u Danilovgradu rezultatom 2:0, debitantski gol je postigao Anto Babić, utakmicu je zatvorio Draško Božović svojom osmom egzekucijom, a na kraju kompletnog 16. kola “plavi” su matematički jesenji prvaci.


Razlog - Dečić je izgubio od Podgorice sa 3:0, pa Budućnost tri kola prije kraja jeseni ima 10 bodova više od Tuzana. Plavi mogu da uvećaju prednost do kraja polusezone, a dok svi ostali timovi imaju da odigraju tri utakmice, Budućnost ima četiri.


Plavi su protiv Iskre vezali šestu pobjedu u prvenstvu, a čak na 12 mečeva nisu poraženi.


“Igrači se ne opterećuju rekordima što se tiče pobjeda, golova, razlike... Mi imamo svoj cilj, naš cilj je titula, a mi smo na dobrom putu“, poručio je Mladen Milinković, šef stručnog štaba plavi, koji se okrenuo komentaru utakmice sa Iskrom.


“Teren je bio težak, ali utakmica za nas - kako se odvijala i kako je je ispalo na kraju - nije bila pretjerano teška. Od prvog do posljednjeg minuta smo dominirali, čestitke igračima na ozbiljnosti, na dobroj igri i na rezultatu. Mogli smo možda da postignemo još koji gol, ali nismo nezadovoljni jer nas je Iskra prošle sezone savladala ubjedljivim rezultatom.

Sada smo toliko bili bolji da nijednog momenta pobjeda nije dolazila u pitanje i zbog toga treba odati priznanje igračima“, rekao je Milinković.