Politika

Demokrate će podržati novu Vladu

Autor Ana Božović

Predsjedništvo Demokratske Crne Gore jednoglasno je odlučilo da poslanici te partije glasaju za izbor nove crnogorske Vlade.

Izvor: Demokrate

Iz Demokratske Crne Gore saopšteno je da je Predsjedništvo donijelo odluku o podršci predloženom sastavu nove Vlade, poštujući izbornu volju građana, složenu ekonomsko-socijalnu i zdravstvenu situaciju i potrebu da se što prije konstituiše nova demokratska vlast.

Predsjedništvo Demokrata smatra da novoj Vladi treba dati šansu.

“Bez obzira na nepoznanice koje su pratile pregovarački proces, odustajanje pojedinih kandidata, odricanje od kandidata, odustajanje od utvrđene metodologije pregovaračkog procesa, te diskriminaciju najvećeg broja predstavnika političkih subjekata, zatim nepoštovanja dogovora i prve izjave tri lidera”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da zbog promjene metodologije i samostalnog pristupa u sačinjavanju predloga, mandatar Zdravko Krivokapić i svi članovi Vlade preuzimaju najveću odgovornost, ali i slavu za njene rezultate.

Iz Demokratske Crne Gore dodali su da je sjednica Predsjedništva održana odmah nakon što je Krivokapić upoznao javnost o konačnom predlogu sastava nove Vlade.

“Na ovaj način, Predsjedništvo, kao nadležni organ Demokratske Crne Gore, donijelo je odluku u najkraćem mogućem roku, krunišući tako odgovorno djelovanje Demokrata u procesu smjene dosadašnje vlasti na bazi izborne volje građana”, zaključuje se u saopštenju.

Tagovi