Politika

DNP: Nemamo dilemu da će nova vlada PONIŠTITI ODLUKU O BOŽOVIĆU

Autor Adela Mulić Izvor Standard

Demokratska narodna partija (DNP) nema dilemu da će nova vlada, kao i novi ministar vanjskih poslova Crne Gore, odmah nakon 2. decembra, poništiti odluku odlazećih vlasti o protjerivanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića, koja je, kako su ocijenili, sramna.

Izvor: promo/Demokratska narodna partija

Portparolka DNP-a Jelena Kljajević ocijenila da je cjelokupnoj javnosti Crne Gore, i šire, na novi bezumni i ishitreni čin, kako je rekla, montenegrinskog odlazećeg režima, “koji je potpuno izgubio kompas, pa u svom bezizlaznom lutanju i jalovom treniranju strogoće ne preza od antisrpskog političkog revanšizma”.

“A upravo to se flagrantno ogleda u činu proglašavanja aktuelnog ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori, Vladimira Božovića, za personu non grata. Da bismo ukazali na neosnovanost takve ishitrene odluke odlazeće vlasti, u ime Demokratske narodne partije i većinske Crne Gore, ponavljamo izjavu ambasadora RS, Vladimira Božovića, da Podgorička skupština 1918. predstavlja čin slobodno izražene volje građana i neraskidivi simbol duhovnog, nacionalnog i istorijskog odnosa dvije bratske države”, kazala je Kljajević.

Navela je da u DNP-u nemaju dilemu da će nova vlada poništiti odluku i da će, kako je dodala, ambasador Vladimir Božović nastaviti sdiplomatski angažman u znak uvažavanja dvije susjedne zemlje i njihove dalje uzajamne saradnje na ravnopravnim osnovama.

Tagovi

DNP