Politika

MEDOJEVIĆ PORUČIO: Krivokapićeva VLADA JE SLABA

Autor Jovana Raičević Izvor CdM

Vlada Zdravka Krivokapića je slaba, podržavaju je samo četiri ili tri poslanika crnogorskog parlamenta, neće imati stabilnu većinu u parlamentu, kazao je danas na konferenciji za medije lider PzP-a Nebojša Medojević.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

“Ovo je vrlo slaba vlada, ovo je vlada u kojoj imate samo Građanski pokret URA i praktično je podržavaju samo četri poslanika, ako je i četiri, jer smo vidjeli da poslanik Srđan Pavićević (Civis) baš nešto ne podržava ovu vladu. Znači imate Vladu sa tri poslanika. Svaki zakonski predlog ove vlade u parlamentu biće pregovori o vladi jer nema stabilnu većinu od 41 poslanika”, naveo je Medojević.

Medojević kaže da je nova vlada opasan eksperiment, navodi CDM.

“Dobili smo slabu vladu”, naveo je lider PzP-a.

On je ponovio da će PzP glasati 2. decembra za novu Vladu, jer imaju obavezu prema građanima.

“Dali smo riječ, ali to ne znači da nijesmo nezadovoljni. Glasaćemo za tu vladu, a za budžet ćemo da vidimo. Da vidimo kako mandatar vidi ekonomsku politiku. Podrška naša budžetu će zavisiti od odnosa drugih u političkoj većini i odnosa vlade”, poručio je Medojević.

Medojević je, na konferenciji za medije zatražio od odlazeće Vlade da kaže da li je napravljen i dogovoren aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), ističe CdM.

”Zahtijevam od Vlade da odgovori da li je sklopljen aranžman sa MMF. Kakav je aranžman skopljen, koji su osnovni elementi i da li je ugovoren program štednje i šta znači taj program štednje za novu vladu. Jer je činjenica da će građani platiti taj program ako nova vlada ne bude dirala milijarde koji imaju Đukanovići i tajkuni DPS”, naveo je danas Medojević.

Predsjednik PzP-a je, odgovarajući na pitanje odakle mu informacija o aranžmanu sa MMF, kazao da on ima svoje izvore.

Sa MMF-om je bilo pregovora i to je najavio ministar finansija, ali da li je napravljen dogovor mi to ne znamo”, naglasio je Medojević.

On je kazao da gubitak u turizmu 90 odsto, naglašava CdM.

“Centralna banka najavljuje da bi pad BDP bio oko 20 odsto. Pokazale su se tačnim moje prognoze. Mislim da će pad ekonomije biti veći od 20 odsto. Sa padom od 20 odsto ekonomija se smanjila za nekih 950 miliona eura”, poručio je Medojević.