Politika

MEDOJEVIĆ: MANDATAR OPET ZAOBILAZI ISTINU, ponizno molio i Markovića i MMF da se uključi u pregovore o budžetu

Autor Adela Mulić

Predlog budžeta za 2021. je uradila Vlada Duška Markovića uz saglasnost MMF. Mandatar Krivokapić je ponizno molio i Markovića i MMF da se on i niegov zet uključe u pregovore, ali su ga obje adrese odbile.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

“Mandatar dakle neće moći da mijenja ključne parametre Budžeta koji je usaglasen sa MMF. Ostaje mu samo da već definisani okvir javne potrošnje, deficita i mjera štednje, raspodjeli na 12 minisratstava. Mada, u suštini Mandatar i njegov zet nijesu javno iznijeli nijednu ideju u vezi strukture budžeta i ekonomske politike, tako da je jasno da će ova Vlada biti Vlada kontinuiteta pogubne neoliberalne ekonomije Đukanovica.

Samo što ce troškove oštrog programa štednje prenijeti na sirotnj , dok ce interesi tajkuna prve i druge familije biti zaštićeni”, kaže Medojević.

On je rekao kako ulazimo u grčki scenario, dužničke krize, oštrih mjera štednje, smanjenja plata i penzija, rasta nezaposlenisti, eksplozije siromaštva i beskonavnog kruga recesije.

"Dragi građani, kada vam smanje plate i penzije, kad ostanete bez posla, kad vas gazda izbaci iz stana, kad vam izvršioci krenu da naplacuju dugove, kad ne budete imali da obezbjedite hranu za vašu djecu, znajte da su reforme sprijecili vladari iz sjenke Gojko, Vlado, Miško i Željko."

Krivokapić i zet niti imaju znanja niti ideja kako da spriječe bankrot i zaustave recesiju. Poslušnici Ambasada, sada su ponavljači kod MMF. Štitiće interese povjerilca i tajkuna. Prve i druge familije”, naglašava Medojević na svom facebook profilu.