Politika

KRIVOKAPIĆ pozvao na poštovanje mjera: STRUČNJACI na raspolaganju odlazećoj VLADI

Autor Gordana Bojanić

Mandatar nove Vlade Zdravko Krivokapić pozivao je sve da, bez obzira na lična uvjerenja, slijede uputstva zdravstvenih vlasti kako bi se izborili sa ovom pandemijom korona virusa.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Kako je naveo na Tviteru, spremni su da odlazećoj Vladi stave na raspolaganje sve stručne ljude i ideje kako bi se odgovorilo pandemiji.

"Pravo svakog vjerujućeg čovjeka je da ispovijeda vjeru na način kako propisuje vjerska zajednica kojoj pripada. Ali obaveza svakog vjerujućeg i nevjerujućeg čovjeka je da poštuje zakone države koji se primjenjuju u pandemiji korona virusa", napisao je Krivokapić na Tviteru.

Istakao je da je kovid već previše ljudskih života odnio u Crnoj Gori, da bi se iko, kako je naveo, neodgovorno ponašao.
"Treba da pomognemo zdravstvenom sistemu, koji je jedan od najslabijih u Evropi zbog korupcije starog režima. Zato će jedan od prioriteta buduće Vlade biti modernizacija zdravstvenog sektora", napisao je Krivokapić.

Mandatar je dodao da, zbog izuzetno složene situacije u Crnoj Gori, izazvane pandemijom kovida, izražavaju spremnost da odlazećoj Vladi stave na raspolaganje sve stručne ljude i ideje, kako bi, kako je saoopštio, svi zajedno na najbolji način odgovorili ovoj pandemiji, sačuvali ljude i ekonomiju.