Politika

DF i SNP traže sastanak sa KRIVOKAPIĆEM: Mandatar da se izjasni o raspodjeli mjesta po dubini

Autor Gordana Bojanić Izvor Dan

Lideri Demokratskog fronta (DF), i Socijalistička narodna partija (SNP), tražiće sastanak sa mandatarom za sastav nove vlade Zdravkom Krivokapićem, piše Dan.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Listu Dan je iz vrha tog saveza potvrđeno da će DF insistirati da sastanak bude održan čim prije, a uoči sjednice na kojoj mandatar planira da predstavi program nove vlade i njen personalni sastav, koja je zakazana za 2 decembar.

S obzirom da će Vlada biti izabrana tri mjeseca nakon izbora, sve stranke koje čine parlamentarnu većinu smatraju da stvari među njima moraju biti jasne i da samo mandatar može da im razjasni nedoumice koje imaju.

"Tražićemo sastanak čim prije jer, prema našim saznanjima, mandatar već ima i plan kome će koje mjesto pripasti po dubini u resorima, tako da je red da i mi sa time budemo upoznati na vrijeme", rečeno je nezvanično Danu iz vrha DF-a.

Kada je mandatar Krivokapić krajem prošle sedmice predstavio personalni sastav ekspertske vlade, uputio je molbu svim partijama koje su na izborima nastupile koaliciono i čine novu parlamentarnu većinu da u što kraćem roku održe sjednice stranačkih organa kako bi donijeli odluku o njegovom predlogu.