Politika

FATIĆ: HAOS U REDOVIMA PARLAMENTARNE VEĆINE

Autor Adela Mulić

Dezorjentisanost i beznađe nove parlamentarne većine, polako ulazi u fazu kulminacije.

Izvor: DPS Internet Tim

Svakodnevni javni istupi raznih – biznismena, popova, političara – koji su formalno ili neformalno učestvovali u izbornom inženjeringu političke konkurencije, dodatno pokazuju kako neprincipijelni savezi samo puke vlasti radi, na kraju dovedu do haosa i javne bruke, saopštio je danas poslanik DPS u Skupštini Crne Gore Bogdan Fatić.

“Podrazumijeva se da sve to predstavlja i dodatno kaljanje ugleda aktuelnog mandatara, koji nepoštovanje od strane koalicionih partnera i manjak autoriteta, pokušava da kompenzuje, susretima sa opskurnim likovima iz Srbije poput Mlađena Đorđevića, poznatog uglavnom po dugom stažu neuspiješnog mešetarenja i rovarenja po Crnoj Gori. Mandataru manjak uvažavanja pokazuju i njegovi “apostoli”, koji su djetinjasto najprije prihvatili, a zatim vratili poklon u vidu namijenjenih resora. Znajući da Isusa nije izdao nijedan od njegovih 12 apostola, vidimo da i taj patern “apostolske Vlada“ već polako propada”, smatra Fatić.

Upozoravali su, dodaje Fatić, da je upravljanje Crnom Gorom najviši stepen državničke i društvene odgovornosti.

“Danas smo u prilici da vidimo kako to izgleda kada se ozbiljnog posla dohvati neozbiljna družina koja niti ima dovoljno znanja, niti kapaciteta da odgovori zadatku. Jedino nas raduje, da će i ovaj eksperiment trajati taman onoliko koliko i lažna sloga onih koji sada pred cijelom javnošću najbolje potvrđuju sve ono što o njima tvrdimo decenijama”, zaključuje Fatić.