Politika

Knežević: Daka je ljut naglasio: “Prije ću s Đukanovićem nego s DF-om!”

Autor Jovana Raičević Izvor Pobjeda

Jedan od lidera Demokratskog fronta DF Milan Knežević kazao je da biznismen Daka Davidović na njihovom sastanku u julu nije spomenuo Zdravka Krivokapića kao nosioca njihove izborne liste, piše Pobjeda.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Davidović je optužio sinoć lidere Demokratskog fronta da pokušavaju da sruše politički dogovor o formiranju nove vlade, “ali u tome neće uspjeti jer mandatar Zdravko Krivokapićima podršku crnogorskog naroda, piše Pobjeda.

Davidović je sinoć na konferenciji za medije u Podgorici kazao da je uoči parlamentarnih izbora imao neprijatan susret sa liderima DF-a Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićemu Trebinju, kada se pokazalo da postoje brojne razlike među njima, u prvom redu oko sastava koalicione liste i pitanja ko će biti poslanik u novom mandatu.

Knežević je tim povodom kazao da je jedina istina “promucao” Daka Davidović, a odnosi se na DF, ta da su se krajem jula na pola puta između Trebinja i Bileće, Andrija Mandić i on sreli sa njim i Aleksandrom Damjanovićem.

“Iako sam iz nekog razloga mislio da je Daka Davidović još uvijek u Tetovu, njegovo sinoćnje trbuhozborenje me navelo na pomisao, da ipak, poput duha Hamletovog oca, sav zabrinut za Zdravka Krivokapića, obilazi majčicu Crnu Goru koju je bio zamijenio maćehom Crown plazzom. I ne samo što obilazi, nego ponegdje, kao u Splendidu, malo i odmori, napoji dušu i tijelo u društvu komitlije Brana Mićunovića, kako bi zorno saopštio “istinu” u koju morašvjerovati taman kao u postotakšećera u Neksanovim rakijama. Odgovorno tvrdim, a postoje i svjedoci, ni jednim jedinim slovom na tom sastanku Daka Davidović nije spomenuo Zdravka Krivokapića kao nosioca naše liste, već naprotiv, ljut što je SNP odlučio da bude u koaliciji sa DF-om, otišao je tako daleko da je u nastupu brutalne iskrenosti, lupajući sveskom na kockice izjavio:

“Prije ću s Milom Đukanovićem nego s DF-om!” I naravno da je takav sastanak morao biti neuspješan. Sve ostalo su tlapnje iscrpljenog biznismena koji je ostajući bez poslova po Srbiji i Republici Srpskoj, kome se sudi u Makedoniji, odlučio da stane u red za pljuvanje na DF, jer se tako najlakše dobijaju koncesije u tajkunskim klanovima Prve familije. Pošto je meni savjest potpuno mirna, uzdignuta čela i svijetla obraza mogu izjaviti: “Dabogda svako ovako radio protiv Zdravka Krivokapića kao što smo DF i ja””, kazao je Knežević.

On je rekao da najgore što može da se desi Krivokapiću je da postane premijer, a da ga za tu funkciju pred čitavom crnogorskom javnošću predloži “fotelja gladan” Milan Knežević koji je mlađi od mandatara 22 godine, navodi Pobjeda.

“Zbilja do sinoć nisam znao da je Daka Davidović kum sa Zdravkom Krivokapićem, jer je upravo mandatar Krivokapić 21. septembra pitao Andriju Mandića i mene: “Ko je ovaj Daka? Ja ga veoma površno znam, i to iz studentske menze.” Sve ovo me navodi na zaključak da se Daka Davidović posle izbora okumio sa Zdravkom Krivokapićem, i meni samo ostaje da im čestitam kumstvo. Ali to što je kum sa Zdravkom Krivokapićem nikako ne daje za pravo Daki Davidoviću da se samoproglasi za apostola i prosipa svoje “poštenje i istinu” po portalima. Barem meni neće, ni Daka ni Davidovićevci”, poručio je Knežević - zakljkučuje Pobjeda.