Politika

GLAVNI ODBOR: URA podržala ekspertsku vladu Krivokapića

Autor Ana Božović Izvor RTCG

Glavni odbor Građanskog pokreta URA podržao je ekspertsku vladu mandatara Zdravka Krivokapića, saopšteno je iz ove partije.

Izvor: MONDO

Ekspertska vlada dobila je tri glasa podrške, dok je jedan bio uzdržan.

Glavni odbor URE se, kako je saopšteno, po ovom pitanju izjasnio nakon sjednice Predsjedništva ove stranke održanoj u petak a na kojoj je takođe pružena podrška ekspertskoj vladi mandatara Krivokapića.

"Glavni odbor URE usaglasio se sa stavovima Predsjedništva i smatra da je ekspertskom vladom zadovoljen jedan od glavnih principa za koje se zalagala koalicija 'Crno na bijelo'. Zamjerka ostaje što ponuđenim sastavom Vlade nije ispoštovana identiteska raznolikost Crne Gore, tačnije što nema pripadnika manjinskih naroda i što u sastavu Vlade nema većeg broja žena. Ipak, Glavni odbor vjeruje da će se u dubinskoj strukturi Vlade ova dva principa više poštovati“, navodi se u saopštenju.

I Glavni odbor daje podršku prijedlogu da Dritan Abazović bude potpredsjednik Vlade i ministar odbrane.

"Iz razloga što su nosioci lista ostale dvije koalicije našli svoje mjesto u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti (Zdravko Krivokapić kao budući premijer i Aleksa Bečić kao predsjednik Skupštine). Imenovanje lidera koalicije 'Crno na bijelo' u izvršnoj vlasti iz tog razloga potpuno je opravdano i pravedno“, zaključak je Glavnog odbora URE.

Tagovi

URA