Politika

KRIVOKAPIĆ: U NOVOJ VLADI NEĆE BITI NIKO SA POSLANIČKIH LISTA

Autor Adela Mulić Izvor CDM portal

Mandatar za sastavljanje Vlade Zdravko Krivokapić potvrdio je za Dan da među ekspertima u novoj vladi neće biti niko sa poslaničkih lista.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

On je potvrdno odgovorio na pitanje da li odluka o ministrima ekspertima podrazumijeva da se u kabinetu neće naći nijedan kandidat sa bilo koje poslaničke liste na izborima.

S obzirom na ranije postavljene rokove, očekuje se da Krivokapić za nekoliko dana izađe u javnost sa spiskom ministara i planom rada.

Takođe, mandatar je ranije poručio daće nova vlada ako to bude izglasano imati 12 ministarstava, a za njega taj broj ima simboliku i izgleda da ga nije slučajno odabrao.

Istakao je da je to “simbolika 12 apostola, o kojima nas je podučavao naš mitropolit Amfilohije“.

Po predlogu mandatara, Vlada će imati samo premijera, neće biti potpredsjednika, a očekuje se da bude 12 resora, što je znatna rekonstrukcija, u odnosu na 18 ministarstava, koliko izvršna vlast sada ima.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić rekao je da će Vlada biti prelazna, reformska, i mandatar je predložio da traje 200 dana, ili najviše godinu, a treba da pripremi prve fer i slobodne izbore. On je ocijenio da izbori u avgustu to nijesu bili, iako je na njima pobijedilaopozicija. Mandić je saopštio da će takva vlada imati podršku DF-a.

Krivokapić je ranije saopštio da će najkasnije do 8. novembra Skupštini Crne Gore ponuditi predlog nove vlade.