Politika

DRITAN ABAZOVIĆ OTVORENO: Amfilohijev odlazak je veliki gubitak za CG! Milo se sprema da politički aterira!

Autor Ana Božović Izvor Kurir

Nakon izbora u Crnoj Gori, Dritan Abazović nametnuo se kao jedna od centralnih figura velikih promjena koje nastupaju u politici Crne Gore, piše Kurir

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Lider Građanske inicijative URA, Dritan Abazović, jasno je naglasio šta je to što se očekuje od nove vlade, nakon izbora.

"Mi smo se od početka zalagali za sastav ekspertske vlade, kako bi najbolji stručnjaci iz svojih oblasti pomogli ovu tešku situaciju u kojoj se Crna Gora našla. Građani su 30. avgusta glasali za promjene i ja bih najviše volio da nova vlada upravo odiše tim promjenama. Istinski da odiše, to znači da prezentujemo nova lica, mislim da CG može da pošalje snažnu poruku sastavljanjem ekspertske vlade.

"Dajemo previše na značaju Đukanoviću, koji je, samim tim što je izgubio izbore i zakazao novi kongres, vjerovatno je odlučio da politički potpuno aterira", naveo je Dritan, ograđujući se da je u pitanju pretpostavka, a ne informacija. Dritan je naveo da je jedini fokus sada na tome da se ispravi šteta koju je Milov režim napravio.

Dritan je odlazak Amfilohija naveo kao veliki gubitak za Crnu Goru i za pravoslavne vjernike. Ne mislim da će se politički kurs promijeniti zbog toga. Politiku treba izmijestiti u civilne političke institucije, a vjeru u vjerske institucije i tome svi treba da težimo", zaključio je on.