Politika

ABAZOVIĆ PORUČIO: Oko sektora bezbjednosti nema diskusije

Autor Jovana Raičević Izvor CdM

Koncept ekspertske Vlade je najbolje rješenje i ostajemo u potpunosti privrženi toj ideji, poručio je lider Građanskog pokreta URA i nosilac liste koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović, piše CDM.

Izvor: Screenshot/Facebook/abazovicdritan

“Oko sektora bezbjednosti nema diskusije, a to podrazumijeva i MUP. Držimo se dogovora i poštovanja principa. Nećemo dozvoliti bilo kakvo kockanje sa nacionalnim interesima Crne Gore”, napisao je Abazović na Twitter nalogu.

Čelnici Demokratskog fronta Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević i predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, proslijedili su mandataru pismo o zajedničkom dogovoru o raspodjeli resora, dok će se, kako su saopštili, o kandidatima-imenima naknadno izjasniti. Prema tom dogovoru, NOVA traži Ministarstvo unutrašnjih poslova, navodi CDM.

Mandatar Zdravko Krivokapić objavio je na Twitteru ranije danas da ostaje pri stavu da svi kandidati za ministre u novoj Vladi moraju proći provjeru kompetencija za funkciju na koju su predloženi, te da to ne isključuje učešće političara u Vladi ukoliko svojom biografijom zadovoljavaju kompetentnost za predloženu funkciju, zaključuje CDM.