Politika

Bečić: Herceg Novi ima jasnu evropsku perspektivu

Autor Ana Božović Izvor MINA

Herceg Novi je grad sa jasnom evropskom perspektivom, o čemu svjedoče i brojni projektni predlozi kojima je aplicirao za evropske programe, rekao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

On je, povodom 28. oktobra – Dana opštine Herceg Novi, uputio čestitku predsjedniku Opštine Stevanu Katiću, predsjedniku Skupštine Nikoli Samardžiću, odbornicima i svim građanima Herceg Novog:

„Koristim priliku da vam čestitam Dan opštine Herceg Novi, kojeg sa ponosom obilježavamo kao dan kada je ovaj grad izvojevao slobodu nad fašizmom", kazao je Bečić.

Prema njegovim riječima, bez sumnje vrijedna je svakog divljenja bila odlučnost i hrabrost naših predaka koji su 28. oktobra 1944. godine oslobodili grad.

"Raduje me što današnja generacija revitalizacijom objekata od istorijskog i kulturnog značaja pokazuje da je dostojna svoje istorije i svjesna odgovornosti koju je dobila u nasljeđe", kazao je Bečić.

On je naglasio da među dostignućima savremenog Herceg Novog vrijedi izdvojiti posvećenost reformama koje već danas za rezultat imaju domaćinsko upravljanje gradom.

"Uvjeren sam da jedino takvim postupanjem Herceg Novi, i u 21. vijeku, može biti dijelom savremenog svijeta u onoj mjeri u kojoj je to bio i 28. oktobra 1944. godine, datuma koji proslavljate i kojim se, sa punim pravom, ponosite“, poručio je Bečić.