Politika

ĐUKANOVIĆEV KABINET: Nacional reciklira laži iz 2012.

Autor Ana Božović

Iz Đukanovićev kabineta reagovali su povodom, kako su istakli, neistina objavljenih u hrvatskom nedjeljniku „Nacional“

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

"Neistina objavljena na naslovnoj strani hrvatskog nedjeljnika „Nacional”, o umiješanosti predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u ubistvo Iva Pukanića, predstavlja reciklažu laži koja je još prije osam godina lansirana i odmah nakon toga demantovana od svih aktera te konstrukcije, pa i od samog Sretena Jocića, koji je u Srbiji u međuvremenu pravosnažno oslobođen optužbi za ubistvo vlasnika Nacionala", saopštili su danas iz kabineta predsjednika.

Kako su saopštili, pritisci tadašnjeg policijskog rukovodstva Srbije, u vrijeme vlasti Borisa Tadića, da Jocić lažno optuži Đukanovića, kako bi se na taj način diskreditovala Crna Gora i njeno rukovodstvo, nisu dali željeni učinak.

“Tada su raskrinkani kao jedan od brojnih metoda u pokušaju kriminalizacije Mila Đukanovića, koji razni obavještajno – medijskih centri, sprovode duže od 20 godina”, navode u Đukanovićevom kabinetu.

Dodaju da je jedan od takvih pokušaja bila i Duvanska afera, koja je i sudski verifikovana kao podmetačina, dok su svi akteri u tom procesu, pred italijanskim sudovima, pravosnažno oslobođeni svih optužbi.

“Činjenica da Nacional, koji je bio glavno oruđe, u lažnoj „duvanskoj kampanji”, u susret godišnjici ubistva osnivača ovog lista, reciklira senzacionalistički obrađenu laž iz 2012. godine, smatramo očajničkim pokušajem dizanja tiraža i nuđenja svojih usluga onim centrima koji Crnu Goru i dalje doživljavaju kao svoju metu”, saopštili su iz kabineta predsjednika Đukanovića.