Politika

ODRŽIVI RAZVOJ I ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE STUBOVI RAZVOJA

Autor Adela Mulić Izvor MINA

Koncept ekološke države sa razvijenim i unaprijeđenim modelom održivog razvoja glavne su smjernice koje će konsezusno sprovoditi u praksi nova vlada, kazao je Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Izvor: Screenshot/Facebook/abazovicdritan

Kako je saopšteno iz tog pokreta, Abazović se sastao u srijedu sa novoimenovanom ambasadorkom Velike Britanije u Crnoj Gori Karen Medoks.

Abazović je kazao da je URA Veliku Britaniju uvijek vidjela kao partnera Crnoj Gori.

“Koncept ekološke države sa razvijenim i unaprijeđenim modelom održivog razvoja glavne su smjernice koje će, vjerujemo, konsezusno sprovoditi u praksi nova vlada", rekao je Abazović.

On je kazao da su to i bazična polazišta URE kao partije ali i komparativna prednost Crne Gore u odnosu na sve druge države regiona i šire.

Prema Abazovićevim riječima, njihov krajnji cilj je da održivi razvoj i zaštita životne sredine budu najvažniji stubovi razvoja Crne Gore.

Medoks je, kako je saopšteno iz URA, Abazovića informisala da će Velika Britanija biti domaćin konferencije o klimatskim promjenama u svijetu i kazala da očekuje da će na njoj učestvovati i Crna Gora.

Ona je rekla da je velika šansa Crne Gore u razvoju turizma na osnovama ekologije i održivog razvoja, da ima dosta prostora za dalji rad i progres u oblasti obrazovanja i novih tehnologija i da je rodna ravnopravnost važno pitanje.

Navodi se da je na sastanku zaključeno da bi više žena u politici i na rukovodećim mjestima bio značajan iskorak Crne Gore.