Politika

PROGRAMSKI SE NE SLAŽU: Albanska koalicija "Jednoglasno" NEĆE BITI DIO NOVE VLASTI

Autor Gordana Bojanić Izvor MINA

Albanska koalicija “Jednoglasno” neće biti dio nove vlasti, jer, kako su kazali, ne mogu biti dio Vlade koju dominatno čine stranke i politike koje ne žele ravnopravnost Albanaca u Crnoj Gori i sa kojima se programski i starteški razlikuju.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Iz te koalicije su odgovoru mandataru Zdravku Krivokapiću naveli da stranke koje dominatno čine novu Vladu nijesu glasale da Tuzi postanu opština, kao ni za Zakon o upotrebi nacionalnih simbola.

„Te stranke državu Kosovo nazivaju lažnom, a često i terorističkom i ne žele građansku, već (veliko)srpsku Crnu Goru“, kaže se u odgovoru.

Čelnici tih stranki, kako su kazali, i na početku 21. vijeka, „sanjaju o zauzimanju Skadra, Dubrovnika, Peći i Prizrena i govore o otkopavanju oružja“.

„Oni članstvo u NATO smatraju strateškom greškom, baš kao i nezavisnost Crne Gore. Podržavaju pokušaje prisvajanja naših zajedničkih svetinja, kojim Srpska pravoslavna crkva udara u temelje multietičke i multikonfesionalne realnosti u zemlji“, navodi se u odgovoru.

Iz koalicije su poručili Krivokapiću da bi „bili srećni kada sve prethodno navedeno ne bi bila istina“.

„Ako nas konkretnim djelovanjem budete ubijedili u suprotno bićemo neizmjerno radosni“, kazali su iz koalicije „Jednoglasno“.

Oni su naveli da će u Skupštini podržati svaku odluku ili pravni akt za koje ocijene da su u opštem interesu.

Tagovi