Politika

Premijer Marković i ambasadorka Madoks: Važno da Crna Gora NASTAVI EVROPSKI I EVROATLANSKI KURS

Autor Ana Božović

CG i Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske imaju odlične bilateralne odnose, dobru saradnju na političkom nivou koju je potrebno oplemeniti snažnijim ekonomskim vezama, saopštio je Duško Marković na sastanku sa britanskom ambasadorkom Karen Madoks.

Izvor: Vlada Crne Gore/S.Matić

„Veoma smo ponosni i zahvalni za partnerstvo, saradnju i podršku koju smo dobijali od UK na putu evropskih i evroatlantskih integracija“, kazao je premijer Marković.

Konstatujući da je ostvarena saradnja u brojnim sferama, predsjednik Vlade je posebno istakao podršku u oblasti vladavine prava i jačanju institucija.

Ambasadorka Madoks je istakla da će biti posvećena daljem unapređenju saradnje između UK i Crne Gore te da se nada da će uskoro biti potpisan Sporazum o partnerstvu, trgovini i saradnji koji će biti osnov za snaženje ekonomske saradnje dvije zemlje.

Podsjetila je i da su dvije zemlje zajedno radile na unapređenju poslovnog ambijenta i konkurentnosti, energetici, inovacijama i digitalnoj agendi te da će se podrška nastaviti u tim, ali i svim drugim oblastima u kojima su ostvareni značajni rezultati – vladavini prava, odbrani, obrazovanju.

Sagovornici su se saglasili da je od izuzetnog značaja da Crna Gora nastavi svoj evropski i evroatlantski kurs, a ambasadorka Madoks je kazala da će UK nastaviti da pruža podršku u tom pravcu.