Politika

Amfilohije čestitao Bečiću

Autori mondo.me Ana Božović

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije čestitao je Aleksi Bečiću na izboru za predsjednika Skupštine, navodeći da očekuje da će parlament odigrati važnu ulogu u unapređenju vjerskih sloboda i očuvanju vjerskog života.

Izvor: YouTube/Ostrog TV/screenshot

„Nakon višedecenijskog faktičkog jednopartizma, neće Vam biti lako da upravljate visokim domom narodnog predstavništva i pokušate da unaprijedite parlamentarni život, koji je osnov svake demokratije”, rekao je Amfilohije.

Crna Gora, kako je naveo, nije i ne smije da bude, kao do sada, zemlja poraženih i pobjednika, već sigurna kuća za svakog njenog građanina i za svaki identitet od koje je izgrađena.

On je rekao da očekuje da Skupština, kao mjesto dijaloga i dogovora, u narednom periodu, svojim demokratskim odlukama, odigra i važnu ulogu u unapređenju vjerskih sloboda i očuvanju vjerskog života.

“Da unaprijedi ono što je već decenijama bilo ugroženo u našoj zemlji, a svoj vrhunac dostiglo nedavno upravo odlukama tog doma,koje su dovele do ozbiljnih društvenih problema”, poručio je Amfilohije.

On je kazao da su svjesni viševjerske i višenacionalne različitosti Crne Gore i da ostaju posveći saradnji države i crkve, na obostranu korist i napredak.