Politika

KNEŽEVIĆ: Krivokapić da pojasni zahtjeve Abazovića, NE PRISTAJEMO DA BUDEMO UCIJENJENI

Autor Gordana Bojanić Izvor MINA

Niko iz Demokratskog fronta nije doveo u pitanje Zdravka Krivokapića kao mandatara, tvrdi jedan od lidera tog političkog saveza Milan Knežević, navodeći da od Krivokapića traže da im pojasni zahtjeve Dritana Abazovića koji su, kako je naveo, očigledno ranije dogovoreni

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Vijesti su ranije objavile da lideri DF-a tvrde da Krivokapić više nema jedinstvenu podršku koalicije "Za budućnost Crne Gore" i da ga ne mogu podržati za mandatara dok ne preispitaju povjerenje prema njemu na stranačkim organima.

„Nije tačno da je iko iz DF-a doveo u pitanje Krivokapića kao mandatara, već trazimo da nam pojasni zahtjeve Abazovića koji su očigledno ranije bili dogovoreni s Krivokapićem, u kojima traži sve ključne resore u Vladi“, navodi se u reagovanju Kneževića.

Kako je kazao, ti resori uključuju i Ministarstvo unutrašnjih poslova, Upravu policije, Agenciju za nacionalnu bezbjednost, Ministarstvo odbrane, Vojno-obavještajnu agenciju, Ministarstvo vanjskih poslova i Ministarstvo pravde.

„Kao i da DF ne može predlagati svoje najistaknutije srpske političare za članstvo u novoj vladi“, dodao je Knežević.

On je poručio da je DF spreman da sjutra glasa za predsjednika Skupštine iz redova Demokrata i da potpise kandidaturu za premijera, i da, u krajnjem, da i manjinsku podršku novoj vladi.

„Samo ne pristajemo da budemo poniženi, ucijenjeni i reketirani. To nijesmo dozvolili ni odlazećem režimu, a nećemo ni potencijalnim koalicionim partnerima“, zaključuje se u reagovanju Kneževića.