Politika

Bečić: Nova vlast nastaviće da JAČA spoljnopolitički kurs Crne Gore

Autor Ana Božović

Nova vlast nastaviće da jača spoljnopolitički kurs Crne Gore i ispunjava sve međunarodne obaveze kako bi se država što brže integrisala u evropsku porodicu naroda, poručio je predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

Izvor: Demokrate

On je razgovarao danas sa ambasadorom Švedske Janom Lundinom i upoznao ga sa postizbornim sporazumom koji su sačinili i javno prezentovali lideri tri koalicije.

Bečić je istakao da će nova demokratska vlast biti pomiriteljska, proevropska, procrnogorska i prozapadna.

“Nastavićemo da jačamo naš spoljnopolitički kurs i ispunjavamo sve međunarodne obaveze kako bi se što brže integrisali u evropsku porodicu naroda”, kazao je Bečić.

On je istakao da će raditi pošteno, u skladu sa Ustavom i svim drugim pozitivnim propisima i da će jedini njihov prihod biti plata i ništa mimo nje.

“Država više nikada neće dozvoliti da kriminalci postanu dio sistema, da upravljaju sistemom i koriste sistem za lično bogaćenje i očuvanje privilegija koje su sticali trodecenijskim kreativnim privatizacijama”, naveo je Bečić.

Crna Gora će, kako je rekao, konačno dobiti nezavisne institucije “neopterećene balastima prošlosti”, kojima neće upravljati niko osim ljudi koji se nalaze na njihovom čelu.

Lundin je, kako su saopštili iz Demokratske Crne Gore, čestitao Bečiću na sjajnom izbornom rezultatu.

On je, kako su naveli, pozdravio izjave Bečića saopštene nakon izborne noći, sa posebnim osvrtom na jačanje spoljnopolitičkih prioriteta Crne Gore.

“Svaki izborni proces je korak naprijed za demokratiju, naročito ukoliko se izbori odvijaju u mirnoj i fer atmosferi”, zaključio je Lundin.