Politika

ĐUKANOVIĆ: BRANIĆEMO CRNU GORU, Amfilohije neće graditi na CETINJU! (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić

Ukoliko bude napadnuta Crna Gora branićemo je svim sredstvima, kao što sam rekao i iz šume, i nećemo se valjda, kao što znate, tu razlikovati u odnosu na generacije naših predaka, rekao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i intervjuu bosanskohercegovačkoj Face TV.

Izvor: Predsjednik Crne Gore

“Pa kako mislite da se Crna Gora odbranila kroz prethodne vjekove, otkud Crnoj Gori deset vjekova državnosti? Tako što nije branjena u parlamentu, nego je branjena oružjem, u šumi. Prema tome ako neko misli da može da nam oduzme naš krov nad glavom, radićemo ono što biste i vi radili kada bi neko došao da vam mimo vaše volje ruši vaš krov nad glavom, to je logično”, naveo je on.

Komentarišući najavu mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija da će graditi hram na Cetinju Đukanović je rekao da se to se ne može dogoditi.

“To može biti njegova namjera koja se na Cetinju ne može dogoditi. Ako krene, i postavi kamen, bće mu taj kamen srušen, i on to zna, i zato neće krenuti. Ako krene biće zaustavljen”, naglasio je Đukanović.

Na konstataciju novinarada da on to ne može da zaustavi Đukanović poručuje da će ga zaustaviti oni koji treba da ga zaustave i koji su mu to već kazali.

"Crnogorci su Milogorci, još gore od toga Crnogorci su ustaše, čime se, dakle, pokazuje elementarno neuvažavanje, odnosno za svakog ko zna istoriju, i ko elementarno pažljivo čita i naše medije i našu političku i društvenu realnost, dakle, potpuno je jasno da se pravi uvertira za ono što se želi poručiti. Dakle Crna Gora je greškom nekom 2006. godine ostvarila svoju samostalnost, ali Crna Gora je prirodni dio srpskog sveta, prirodni dio velike Srbije i vjerovatno, dodatno u okolnostima u kojima je krenuo proces formalizacije nezavisnog Kosova, neka vrsta hrane kojom treba nahraniti gladna nacionalistička usta, koja sve teže podnose gubitke kroz koje su prolazili, a najteže, čini mi se, podnose formalizaciju gubitka Kosova i, dakle, Crna Gora bi u tu svrhu mogla dobro poslužiti. Ono što želim da vam kažem je da Crna Gora ni najmanje ne gleda na to ne samo dobronamjerno ne može ni gledati, nego ni naivno, dakle ne slušamo to što se u zvaničnim obraćanjima kaže, nego uz to čitamo i između redova, a vrlo često ne treba čitati između redova, nego čitati samo i ono što je u redovima i to je dovoljno", kazao je predsjednik Đukanović.