Politika

Husović: Manjinska vlada OPTIMALNO RJEŠENJE

Autor Ana Božović Izvor MINA

Koncept manjinske vlade, koji je ponudila Bošnjačka stranka (BS), optimalno je rješenje u ovom trenutku i garancija daljeg evropskog puta Crne Gore, ocijenio je lider te stranke Rafet Husović na sastanku sa predstavnicima Evropske narodne partije (EPP).

Izvor: Vlada Crne Gore/gov.me/S. Matić

„Važnije od pozicija u izvršnoj vlasti za nas je garancija stabilnosti Crne Gore, odnosi u regionu, nastavak evropskih integracija, kao i ispunjavanje obaveza preuzetih članstvom u NATO Alijansi”, kazao je Husović.

On je, kako je saopšteno iz BS, zahvalio na javnoj podršci EPP tokom izbornog procesa i kazao da je izborni rezultat potvrda prozapadnog i evropskog puta Crne Gore.

Na sastanku ocijenjeno da je izborni rezultat BS-a potvrda ispravne proevropske politike, i da na tom putu treba da nastavi i Crna Gora u narednom periodu.

Predstavnici EPP su, kako se navodi, čestitali BS na ostvarenom rezultatu, ocjenjujući da je to potvrda ispravne proevropske politike te stranke.

„Vaše jačanje je i ohrabrenje za proevropske snage i garancija njihovog daljeg jačanja u Crnoj Gori”, kazao je potpredsjednik EPP Paolo Rangel.

On je dodao da će EPP podržavati dalje snaženje BS i njene politike usmjerene u cilju reformi društva, snaženju institucija i prozapadnom putu Crne Gore.

Iz BS-a su poručili da će svaka dalja politička odluka stranke ići u pravcu jačanja proevropskih i prozapadnih vrijednosti u Crnoj Gori.