Politika

SULJAGIĆ REAGOVAO: Nema dokaza da Đukanović ima veze sa Srebrenicom

Autor Ana Božović Izvor RTCG

Direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić napisao je na Tviteru da se 25 godina bavi pitanjem Srebrenice, te da nigdje nije našao dokument koji ukazuje, a kamoli dokazuje da je predsjednik CG, Milo Đukanović umiješan u dešavanja u Srebrenici, prenijela je TVCG

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Da postoji dokaz za to, kako kaže Suljagić, do sada bi bio objavljen.

Suljagić je poručio lideru Ure Dritanu Abazoviću, zbog čijih je izjava o ulozi Đukanovića u Srebrenici i reagovao, da je upravo on u koaliciji sa onima koji slave genocid.

Podsjećamo, Abazović je za Novu S, odgovarajući na pitanje šta očekuje od manjinskih stranaka, kakav odgovor na poziv da uđu u manjinsku vladu, rekao da očekuje pozitivan odgovor i očekuje da će oni biti dio nove većine.

“Naša, i ruka drugih partnera je pružena. Neće se zaratiti. Ovi što smo ih mi pobijedili na izborima, oni su bili u ratu. Dritan Abazović nije mogao da bude. Ja sam dijete rata zbog njih. Srebrenica? Đukanović je direktni akter toga. Neka pitaju ljude koji su i dalje na vlasti u tehničkom mandatu oni su bili dio toga”, kazao je Abazović.