Politika

DPS: Bezuslovno ćemo PODRŽATI svaku vladu koja ostvaruje nacionalne interese Crne Gore

Autor Ana Božović

Demokratska partija socijalista (DPS) spremna je da bezuslovno podrži svaku vladu koja slijedi ključne vrijednosti i ostvaruje nacionalne interese Crne Gore, saopšteno je iz te partije.

Izvor: DPS Crne Gore

Glavni odbor DPS-a na današnjoj sjednici, kojoj je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, razmatrao je rezultate parlamentarnih izbora održanih u nedjelju.

„Kao vodeća državotvorna partija, DPS je spreman da bezuslovno podrži svaku vladu koja će nastaviti da razvija ove vrijednosti i ostvaruje nacionalne interese Crne Gore, zaključeno je na sjednici Glavnog odbora“, navodi se u saopštenju.

Konstatovano je da svi u Crnoj Gori imaju razloga za zadovoljstvo zbog demokratske atmosfere u kojoj je protekao izborni dan.

„I da je DPS, kao što našoj partiji i dolikuje, pokazao zavidan nivo političke kulture svojim odnosom prema izbornim rezultatima, što se po prvi put dešava u našoj zemlji“, kazali su iz DPS-a.

Ocijenjeno je da je DPS i dalje ubjedljivo najjača politička snaga u Crnoj Gori.

„Međutim, polazeći od okolnosti da ne možemo formirati poslaničku većinu a time i novu vladu s dosadašnjim koalicionim partnerima, izborni rezultat predstavlja neuspjeh“, smatraju u toj partiji.

Iz DPS-a su kazali da, uprkos tome, partija i svi pojedinci koji su učestvovali u kreiranju državne politike u prethodnim decenijama mogu biti ponosni na ono što su ključne vrijednosti koje su ostvarili.

„Izgradnja građanske države i multietničkog demokratskog društva, poštovanje antifašističkih tekovina i trasiranje evropskog puta zemlje“, navodi se u saopštenju.

Zaključeno je da se naredne sedmice krene sa detaljnom analizom izbornih rezultata u svim opštinskim organizacijama, od nivoa mjesnih odbora, koja će biti razmotrena od strane nadležnih organa partije.

Tagovi

DPS