Politika

Vijesti: DPS zove URA i SDP da formiraju državnotvorni savez! BEZ ONIH KOJI NEGIRAJU NEZAVISNOST DRŽAVE

Autor Gordana Bojanić Izvor Vijesti

Lideri partija vladajuće koalicije formiraju državnotvorni savez, u koji će biti pozvani Socijaldemokrate i URA, kao i pojedinci, a njegov krajnji ishod trebalo bi da bude uspostavljanje nove vlasti u kojoj neće biti mjesta za partije koje negiraju nezavisnost države

Govor Mila Đukanovića u DPS-u
Izvor: MONDO

Vijesti pišu da je sastanak inicirao lider DPS-a Milo Đukanović, koji je, obezbjedio saglasnost sadašnjih koalicionih partnera da nakon verifikacije poslaničkih mandata neće ulaziti u savez sa koalicijama koje negiraju državnost Crne Gore.

Iz GP URA više puta su ponovili da će poštovati izbornu volju građana i da neće u savez sa DPS.

DPS je sinoć u objavio da je na njihovu inicijativu u Podgorici održan sastanak sa koalicionim partnerima u Parlamentu. Na njemu su, pored lidera DPS-a učestvovali lideri Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke, Albanske alternative, Demokratske unije Albanaca, Demokratske partije, Force, Liberalne partije i HGI.

Iz SDP-a ranije je saopšteno da oni ne namjeravaju da budu dio buduće parlamentarne većine, jer ne dijele stavove koalicije “Za budućnost Crne Gore” oko državnih pitanja.

Iz Bošnjačke stranke takođe nema nagovještaja saradnje s novom paralmentarnom većinom, dok se dvije albanske koalicije još nijesu izjasnile.

Tagovi