Politika

Vučić: Uvjeren sam da će Crna Gora očuvati MIR I STABILNOST

Autor Gordana Bojanić Izvor MINA Izvor Tanjug

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je uvjeren sam da će Crna Gora očuvati stabilnost i mir, dodajući da će, čim rezultati izbora budu zvanični, čestitati pobjednicima koji budu imali većinu u crnogorskom parlamentu.

Vučić - pitanja
Izvor: Tanjug

On je odbacio ocjene koje su objavili pojedini mediji da bi Crna Gora poslije ovih izbora mogla da bude nova tačka nestabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.

Vučić je kazao da ne može da komentariše šta će se u budućnosti dešavati u Crnoj Gori, ali je dodao da ne vjeruje u bilo kakvu nestabilnost i sukobe, prenosi Tanjug.

Za njega je, kako je naveo, važno što se „svijest srpskog naroda podigla“.

"Sve drugo je na građanima Crne Gore, da donose odluke", kazao je Vučić tokom boravka u Sloveniji, gdje učestvuje na Bledskom strateškom forumu.

On je rekao da će čestitati pobjednicima koji budu stvorili većinu u parlamentu Crne Gore.

"Očekujemo pristupačnu i dobru saradnju. Uvjeren sam da će Crna Gora imati snage da sačuva svoj mir", naglasio je Vučić.

Kako je kazao, opasne su i izjave mnogih političara iz Srbije koji misle, kako je naveo, da je vrijeme da oni odlučuju o svemu.

"Srećom da te izjave ne dolaze iz vladajućih krugova u Srbiji i zadovoljan sam smirenom i razumnom reakcijom Srbije", naglasio je Vučić.

On je rekao da Crnoj Gori želi sve najbolje i veoma bliske odnose sa Srbijom, kao što je, dodao je, uvijek želio.

"Mi bližih nemamo, i mislim da dobre odnose sa Srbijom u Crnoj Gori žele da vide svi, bez obzira kojoj naciji pripradaju, da li su Srbi, Crnogorci, Bošnjaci, Albanci ili druge nacije", kazao je Vučić.