Politika

Đukanović: Zajedno sa koalicionim partnerima za sada imamo 40 MANDATA

Autor Ana Božović

Zajedno sa koalicionim partnerima za sada imamo 40 mandata, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista i Crne Gore Milo Đukanović.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić


Đukanović je kazao da će sačekati zvaničnu odluku Državne izborne komisije.

"Prebrojano je preko 90 odsto rezultat i DPS je na izborima osvojila oko 145.000 glasova i 30 mandata. Takav rezultat znači da je DPS najjača partija u Crnoj Gori. Još uvijek pristižu rezultati i teško saopštitit što je pouzdana informacijama. Sa koalicionim partnerima imamo 40 mandata, borba za većinu poslaničkim mjesta i dalje traje. Ovo je prilika da pored zahvalnosti vama i građanima koji su dali povjerenje našoj partiji, dam podršku svima. Kampanja govori o kvalitetu politike koju DPS vodi u Crnoj Gori", rekao je Đukanović.

 "DPS je tokom svog ukupnog postojanja na političkoj sceni izgradila profil građanske partije, koja se bori za multietničko društvo i evropslki sistem vrijednosti. Mislimo da smo tokom prethodnih godina napravili iskorak, da je Crna Gora postala svetionik na Zapadnom Balkanu i nadam se da će tako ostati i da će Crna Gora ostati stabilna država", poručio je Đukanović.

Đukanović ističe da je atmosferu tokom današenjeg dana pokazatelj kvaliteta politike koju vodime.

“Ta politika je dovela do visokog nivoa političke kulture i tolerancije, bez obzira na to što su iz domaćih i regionalnih krugova priželjkivali nemire. Koristim priliku da čestitam ukupnoj javnosti i svim učesnicima izbora na rezultatu. Mnogi politički subjekti su ostvarili rezultat koji je vrijedan poštovanja, a to je nešto što DPS uvijek pozdravlja i poštuje”, istakao je Đukanović.