Politika

MARKOVIĆ poručio građanima: Budite Crna Gora 21. vijeka, NEMA STRAHA za bezbjednost u državi!

Autor Gordana Bojanić Izvor RTCG

Nema straha za bezbjednost u državi, jer je njena i sigurnost građana apsolutno obezbijeđena, poručio premijer Duško Marković.

Izvor: Vlada Crne Gore

Premijer je kazao da institucije imaju znanja i odgovornosti da to omoguće i na dan izbora, i nakon njih. Marković je u razgovoru za Televiziju San pozvao građane da budu Crna Gora 21. vijeka, a ne Crna Gora srednjeg vijeka, i da pokažu da smo evropska zemlja.

"Ono što je neupitno, što ne smije da se osporava, to je država, i sigurnost i stabilnost u toj državi. Dakle, nijedan izborni proces, nijedan glas, ni stotine glasova, ne smiju i nemogu biti povod da uznemiravate vaše komšije i prijatelje", kazao je Marković.

Poručio da je Crna Gora stabilna i da se ne može ugroziti sigurnost niti pojedinca, niti njegove porodice.

"Sigurnost države je apsolutno obezbijeđena, institucije imaju i znanja i odgovornosti da to obezbijede, ne samo na dan izbora, nego i nakon izbora i svaki drugi dan. Spremni smo na svaku vrstu provokacije. Nećemo dozvoliti uznemiravanje bilo kojeg građanina, a posebno njegovog biračkog prava na dan izbora. Posebno nećemo dozvoliti eventualnu destrukciju koja bi imala rušilački karakter, nepriznavanje izborne volje građana i tome slično", poručio je premijer.

Istakao je da se nada da će razum preovladati.