Politika

Đukanović: DPS ima kapacitet da vodi državu i očuva stabilnost

Autor Gordana Bojanić

Demokratska partija socijalista (DPS) ima kapacitet da vodi Crnu Goru i očuva stabilnost, poručio je predsjednik stranke Milo Đukanović, dodajući da je uvjeren da će na predstojećim izborima slaviti još jednu veliku crnogorsku pobjedu.

Izvor: Predsjednik Crne Gore

Đukanović je, kako je saopšteno iz DPS-a, posjetio Staru Varoš, u sklopu predizborne kampanje za parlamentarne izbore.

On je rekao da građani mogu da budu ponosni na to što je Crna Gora u proteklim decenijama jedina na prostoru ex-yu uspjela da sačuva mir i učvrsti međuetnički i međuvjerski sklad.

„Iako smo vjerovali da su ideje etničke homogenizacije prevaziđene, danas svjedočimo da se one ponovo rađaju u regionu, što upućuje na dodatan oprez i potrebu da čuvamo temelj savremene Crne Gore - građanski karakter naše države“, upozorio je Đukanović.

On je naveo da je Crna Gora devedesetih obnovila ekonomsko dostojanstvo, odbila da bude dotirana i uspostavila stabilnost svog ekonomskog sistema.

„Zbog toga smo sigurni da i danas, kada su ozbiljni ekonomski izazovi pred nama, DPS ima kapacitet da vodi državu i očuva stabilnost. Mi to možemo i znamo da uradimo“, rekao je Đukanović.

On je kazao da je uvjeren da će na predstojećim izborima slaviti još jednu veliku crnogorsku pobjedu.

Prema njegovim riječima, prva vrijednost koju DPS brani na predstojećim izborima je država čija je nezavisnost obnovljena 2006. godine.

„Drugo što branimo na ovim izborima je pravo da obezbijedimo doprinos većoj stabilnosti, razvoju i daljoj emancipaciji regiona u kojem živimo“, kazao je Đukanović.

Kako je dodao, vrlo često kada se govori o domaćim političkim temama zaboravlja se na važnu ulogu koju Crna Gora ima u vrlo specifičnom regionu.

Zapadni Balkan, kako je naveo Đukanović, tokom čitave istorije imao je ozbiljne turbulencije, koje su ograničavale stabilnost i ugrožavale živote ljudi.

Kako je kazao, uz geostrateški položaj i zaostajanja u razvoju, to je porađalo neku vrstu netolerancije, uskogrudosti i potenciranja razlika među ljudima koji žive u ovom regionu.

„Vrlo često smo zahvaljujući tom zaostajanju različitosti razumijevali kao naš hendikep. Umjesto da ih shvatimo kao novu, dodatnu vrijednost kvalitetu života na ovom prostoru. Danas, kada pogledamo, Crna Gora u regionu u mnogo čemu ozbiljno prednjači“, rekao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, na predstojećim izborima DPS brani i pravo da se nastavi sa intenzivnim razvojem Crne Gore.

„DPS neće dozvoliti da se uništi to veliko djelo. Sve ovo smo mi stvorili, ovo mi moramo i da odbranimo“, zaključio je Đukanović.

Tagovi