Politika

Gvozdenović: Zaokružićemo pitanje državnosti

Autor Ana Božović Izvor MINA

Demokratska partija socijalista (DPS) pobjedom na predstojećim izborima zaokružiće pitanje državnosti i generisati nove prilike za mlade, kazao je politički direktor te partije Branimir Gvozdenović.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

On je to rekao tokom posjete Opštini Bar u okviru predizborne kampanje za predstojeće parlamentarne izbore.

Pozdravljajući mlade Baranke i Barane, Gvozdenović je podsjetio da je DPS tokom proteklog perioda pokazao jasan proaktivan odnos prema mladima.

“Naš cilj je jasan - zarad vaše stabilne sadašnjosti i izvjesne budućnosti u Crnoj Gori, zajedničkim snagama i ubjedljivom pobjedom na izborima zaokružićemo našu državnost i generisaćemo nove programe i prilike za mlade”, naveo je Gvozdenović.

Kako je kazao, DPS je pokazao proaktivan odnos prema mladima, ne samo kroz formiranje Ministarstva sporta i mladih, već i kroz punu programsku posvećenost pitanjima od važnosti za položaj mladih u Crnoj Gori.

On je rekao da je osmišljen veliki broj programa sa ciljem podsticanja zapošljavanja mladih, i to kako je naveo, ostaje ključni programski prioritet i za naredni period.

Gvozdenović je podsjetio da je, zahvaljujući jasnoj i nedvosmislenoj evropskoj i evroatlantskoj viziji DPS-a i posvećenom radu Crna Gora postala članica najvažnijeg globalnog bezbjednosnog foruma - Sjevernoatlantskog saveza.

"A ujedno je i jedina država kandidat za članstvo u Evropskoj uniji sa otvorenim pregovorima u svim pregovaračkim poglavljima", rekao je Gvozdenović.

Kako je saopšteno iz DPS-a, susret sa mladima je bio prilika i da Gvozdenović kroz detaljnu prezentaciju prikaže mladima šta je sve urađeno na afirmisanju omladinske politike i položaja mladih u Crnoj Gori.

Navodi se da je pored sastanka sa mladima iz Bara, Gvozdenović održao niz konstruktivnih i sadržajnih susreta sa predstavnicima radnih komisija iz različitih oblasti i predsjednicima mjesnih odbora.

Tagovi