Politika

Predsjedništvo LP podržalo koaliciju sa DPS-om

Autor mondo.me Izvor MINA

Predsjedništvo Liberalne partije (LP) donijelo je odluku o sklapanju koalicionog sporazuma sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i nastupu na zajedničkoj izbornoj listi za parlamentarne izbore 30. avgusta.

Izvor: MONDO

Kako je saopšteno iz LP, Predsjedništvo je ovlastilo lidera te stranke Andriju Popovića da potpiše koalicioni sporazum.

„Za kandidate LP za izbornu poslaničku listu “Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović” Predsjedništvo LP predložilo je Popovića i predsjednika podgoričkog odbora Jovana Rabrenovića”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, LP će na taj način nastaviti kvalitetnu političku saradnju sa državotvornim, proevropskim i građanskim partijama, koji su programski i najbliži partneri LP i sa kojima dijeli sličnu viziju budućnosti i evropske perspektive crnogorskog društva.

Iz LP su kazali da se na predstojećim parlamentarnim izborima odlučuje o daljoj sudbini Crne Gore.

“Jedino dobar izborni rezultat naše liste garantuje da će planirani nacionalni inžinjering u okviru neke nove svesrpske države na Balkanu,u koju bi ponovo bila uključena Crna Gora, biti samo “sanak pusti”, kako za klerikalno-akademske naručioce tako i njihova dva glavna politička krila, predvođena Demokratskim frontom i Demokratama”, kaže se u saopštenju.

Tagovi