Politika

Velika Britanija spremna da nastavi da pomažu unapređenju rada MUP-a CG

Autor mondo.me Izvor MINA

Velika Britanija spremna je da nastavi da pomaže daljem unapređenju rada Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Uprave policije na suzbijanja svih oblika kriminala, saopšteno je iz MUP-a.

Izvor: Vlada Crne Gore

Velika Britanija spremna je da nastavi da pomaže daljem unapređenju rada Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Uprave policije na suzbijanja svih oblika kriminala, saopšteno je iz MUP-a.

Iz tog resora su kazali da je ministar Mevludin Nuhodžić primio danas u oproštajnu posjetu ambasadorku Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp.

Nuhodžić je ocijenio da Crna Gora i Velika Britanija ostvaruju kvalitetnu policijsku saradnju, a da je njenom jačanju posebno doprinijela intenzivna razmjena informacija u borbi protiv organizovanog kriminala.

“U prilog tome govore i zajedničke akcije crnogorske i britanske policije, u kojima je zaplijenjena značajna količina narkotika” kazao je Nuhodić.

On je zahvalio Kemp na predanom radu i ličnoj posvećenosti unapređenju bilateralne saradnje dviju zemalja, kao i snaženju ukupnih kapaciteta Crne Gore da odgovori zahtjevima na putu evropskih integracija.

Nuhodžić je ukazao je na značaj kontinuirane podrške koju Velika Britanija pruža MUP-u, naročito u pravcu bolje tehničke opremljenosti Kriminalističke policije.

Navodi se da se Nuhodžić posebno zahvalio Kemp za ekspertsku i finansijsku pomoć u realizaciji projekata borbe protiv nasilja u porodici i sklapanja dječijih brakova.

Iz MUP-a je saopšteno da je Kemp zahvalila Nuhodžiću na prijateljskom prijemu tokom njenog mandata i ocijenila da je Crna Gora ostvarila značajan napredak u oblasti vladavine prava.

Ona je pohvalila transparentnost MUP-a, kao i intenzitet saradnje sa civilnim sektorom.

"Kemp je potvrdila spremnost Velike Britanije da nastavi da pomaže daljem unapređenju rada MUP-a i Uprave policije na planu suzbijanja svih oblika kriminala", navodi se u saopštenju MUP-a.