Politika

Vešović: Uradili smo puno na planu infrastrukture, NASTAVLJAMO! (VIDEO)

Autor mondo.me

Predsjednik OO DPS-a Časlav Vešović poručio da se kapitalni, saobraćajni i infrastrukturni razvoj Glavnog grada izvjesno nastavlja iako živimo u neizvjesnim vremenima.

Izvor: screenshot/DPS

U proteklih nekoliko godina na planu izgradnje infrastrukture u Podgorici urađeno je jako puno. Naročito su vrijedni pažnje rezultati u oblasti saobraćajne infrastrukture. Nije bilo tako davno kada smo građanima obećali da će se u Podgoricu sa svih strana ulaziti saobraćajnicama bulevarskog tipa. Zahvaljujući odličnoj saradnji Vlade, Vladinih institucija, izvršne vlasti u glavnom gradu taj zahtjevan plan je počeo da se realizuje“, poručio je prvi čovjek podgoričkog DPS-a.

On je dodao da je izgrađena posljednju fazu obilaznice oko Golubovaca, bulevar kroz Donju Goricu i dio bulevara između Podgorice i Tuzi.

Časlav Vešović
Izvor: Youtube/DPS



Gradimo Jugozapadnu obilaznicu kojom ćemo povezati Petrovački i Cetinjski put i u fazi projektovanja je saobraćajnica koja će povezati Cetinjsku i Nikšićku magistralu. Počeo je da se gradi bulevar između Podgorice i Danilovgrada, a raspisan je tender za gradnju bulevara kroz Gornju Goricu. U završnoj tenderskoj proceduri je izgradnja nastavka bulevara Vilija Branta, kojim će se omogućiti kvalitetna saobraćajna veza sa autoputem - najvrijednijim projektom u istoriji Crne Gore“, rekao je Vešović.

On je naveo da gradnja ovih bulevara nije imala za cilj samo bezbjedniju i udobniju vožnju, već da se u okolnim naseljima stvore uslovi za kvalitetnije poslovanje, stanovanje, za izgradnju raznih drugih sadržaja i da prigradska naselja u Podgorici, zahvaljujući boljoj saobraćajnoj vezi, ne budu više periferija, već dio šireg centra Podgorice.

Bili smo posvećeni i gradnji gradskih saobraćajnica, od ulice Radosava Burića, Cvijetne, Ankarskog bulevara, Vuka Karadžića, Miloja Pavlovića i desetina drugih i bićemo i dalje posvećeni“, rekao je Vešović i dodao da su u toku su tenderi za izgradnju dva nova gradska bulevara – Zmaj Jovinog i Veljka Vlahovića.

Iako živimo u neizvjesnim vremenima vrlo je izvjesno da će se nastaviti kapitalni, saobraćajni i infrastrukturni razvoj Podgorice. Velika podrška koju  u kontinuitetu dobijamo od građana, snažna nam je motivacija da nastavimo i da budemo još uspješniji“, zaključio je predsjednik OO DPS-a Podgorice.