Politika

Marković: Najniže penzije će biti povećane za 13 odsto!

Autor mondo.me

Vlada Crne Gore će na prvoj narednoj sjednici razmotri i utvrdi Predlog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji je usaglašen u najvećoj mogućoj mjeri sa našim socijalnim partnerima, rekao je premijer Duško Marković.

Izvor: Vlada Crne Gore

Kako je saopšteno na Tviter nalogu Vlade, premijer se danas sastao sa predsjednikom Socijalnog savjeta Vukašinom Zogovićem, predsjednicima Unije slobodnih sindikata CG Srđom Kekovićem i Saveza sindikata CG Duškom Zarubicom, i njihovim saradnicima.

"Zakon je izraz naše brige za penzionere, on obezbjeđuje pravednost i adekvatnost davanja, uz eliminisanje najnepovoljnijih godina iz obračuna penzije, kako bi se izbjegao negativan uticaj na visinu primanja naših penzionera", saopšteno je iz Vlade.

Navodi da su do ovog rezultata došli uz stpljenje, partnerstvo i predan rad, ali i uz odlučan iskorak Vlade da izdvoji dodatnih 135 miliona eura na srednji rok, istovremeno osiguravajući redovnost davanja i održivost finansijskog sistema.

“Nominalni iznos najniže penzije povećaće se preko 13 odsto, a to jeste dio sveukupnih napora Vlade da zaštiti najranjivije kategorije stanovništva. Riječju – penzioneri kao zaslužni građani i u najtežim vremenima su naša posebna briga” poručio je Marković.