Politika

Usvojen Zakon o ISTOPOLNIM brakovima!

Autor mondo.me

Za usvajanje Predloga zakona o istopolnom partnerstvu bila je potrebna podrška 41 poslanika, a danas je izglasan glasovima 42 poslanika

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Zakon o životnom partnerstvu lica istog pola izglasan je danas u Skupštini Crne Gore.

Za usvajanje  Predloga zakona o istopolnom partnerstvu, bila je potrebna podrška 41 poslanika, a danas je izglasan glasovima 42 poslanika.

"Queer Montenegro čestita svim lezbejkama, gejevima, biseksualnim i trans osobama na ovoj velikoj pobjedi!  Usvajanje Zakona o registrovanom partnerstvu lica istog pola još jedan je korak ka našoj slobodi i slobodi svih ljudi u Crnoj Gori. Danas je veliki dan za našu zajednicu. Danas je veliki dan za Crnu Goru. Od danas smo na korak bliže punoj slobodi i punoj jednakosti! Od danas smo, kao nikada ranije, blizu dostajenstvom životu i od danas prestajemo živjeti kao građanke i građani drugog reda", istakao je Danijel Kalzeić, predsjednik Upravnog odbora Queer Montenegro,

"Danas ćemo skromno slaviti, s obzirom na ukupne društvene okolnosti, u svojim sada zakonom prepoznatim zajednicama, a već sjutra nastaviti da se borimo za punu jednakost i punu slobodu za sve LGBT osobe u našoj zemlji!

Pozdravljamo sve poslanike koji su podrškom ovom zakonu ispunili prije svega svoju ljudsku obavezu. Istorija će vas pamtiti. Zahvaljujemo onima koji su bili protiv ovog zakona. Vaši otpori nas jačaju!", naveo je on.