Anarhija

Haosu u Budvi: Upotrijebljen biber sprej na sjednici SO, udaren Džaković!

Autor mondo.me Izvor Vijesti

Sjednica lokalnog parlamenta Budva na kojoj bi trebalo da budu izabrani novi predsjednik Opštine u Skupštine prekinuta je nakon incidenta u sali.

Izvor: MONDO/Mladen Stojović

Privatno obezbjeđenje SO Budva upotrjebilo je hemijsko sredstvo tokom sjednice SO Budva nakon što je u sali umalo je došlo do fizičkog kontakta između odbornika Krsta Rađenovića (SNP) i Milije Sekulovića (DPS)!

Vijestima je potvrđeno da se na video nadzoru sale vidi da da je odbornik DF Đorđe Vujović upotrijebio biber sprej, a da je odbornik DF Janko Dimić dva puta udario nezavisnog odbornika Stevana Džakovića u predjelu grudi.

Ulaz u zgradu Skupštine opštine Budve obezbjeđuje interventna jedinica.

Odbornici Demokratskog fronta i SNP-a ušli su na sjednicu nove većine u SO Budva posle brojnih peripetija sa privatnim obezbjeđenjem na ulazu u holu zgrade. Ubrzo je na sjednicu upalo i privatno obezbjeđenje, prenose Vijesti.

Odbornici nove skupštinske većine u Budvi, ušli su u zgradu Skupštine opštine bez legitimisanja, na popodnevni dio sednice dok je privatno obezbjeđenje zaustavilo odbornike DF.

Odbornici DF I SNP odbijaju da pokažu legitimaciju obezbjeđenju iz privatne agencije koje, pak, ne želi da pokaže svoje legitimacije.

Doslo je do komešanja kada je obezbjeđenje pokušalo da spriječi odbornicu DF-a Natašu Mitrović da uđe.

Novinarima nije dozvoljeno da uđu u zgradu.

Današnja sjednica počela je relativno mirno, osim što su odbornici smenjene vlasti odbili da prisustvuju sjednici kako ne bi dali legitimitet novoizabranoj vlasti a zahtevaju i da se legitimiše privatno obezbjeđenje koje je proizvalo odbornike u salu.

Prvi dio sjednice bio je posvećen deblokadi računa opštine.

Vršilac dužnosti predsjednika Opštine Budva, Vladimir Bulatović, prisutnima na sjednici predočio je nekoliko modela na koji način može biti deblokiran račun Opštine.

Smijenjeni predsednik SO Budva Krsto Radović rekao je da se danas ne održava sednica parlamenta, već korona parti, te da su zgaženi svi zakoni.

U toku je pauza, a nastavak sednice je zakazan za 14 sati, kada će se raspravljati o izboru novih predsednika Opštine i Skupštine opštine tog grada.

Vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Opštine Budva, Snežana Kuč, obavijestila je javnost da se direktan prenos sjednice neće vršiti, imajući u vidu, kako navodi, da su izbori za novi saziv Skupštine zakazani za 30. avgust.

Zbog epidemiološke situacije i mjera NKT, te zbog ograničenih kapaciteta sale, novinarima neće biti omogućen prisustvo sjednici.

Na dnevnom redu sjednice koju je zakazala odbornica DPS-a koju je nova odbornička većina imenovala za vd predsjednicu parlamenta je i saglasnost na rešenje o razrešenuju potpredsjednika Opštine Marka Markovića.

U obrazloženju se navodi da je Poslovnikom Skupštine predviđeno da se sjednica može sazvati po hitnom postupku u roku kraćem od deset dana u slučaju nastupanja okolnosti kojima se ugrožava imovina veće vrijednosti.

"To se odnosi i na postojanje neodložne potrebe za rešavanjem i razmatranjem određenog pitanja ili odnosa čije nerešavanje bi prouzrokovalo ili moglo prouzrokovati štetne posledice", kaže se u obrazloženju.

Navodi se da je dnevni red sjednice u subotu predložen na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi i da su se stekli uslovi da se sazove po hitnom postupku.

Sjednica će biti održana, kako se navodi u sazivu, u zgradi Opštine, u sali gdje se održavaju sjednice Skupštine.

Doskorašnje predsjednike Opštine i Skupštine Marka Carevića i Krsta Radovića novoformirana odbornička većina smijenila je 11. juna.

Tada su na te funkcije kao vršioci dužnosti imenovani Vladimir Bulatović i Snežana Kuč.

Prije sednice na kojoj bi trebalo da budu imenovani čelnici budvanske opštine, biće održano zasedanje na kojem će biti razrešeni stari i izabrani novi predsjednici skupštinskih odbora.

Na dnevnom redu je Predlog zaključka o davanju saglasnosti za angažovanje dodatnog obezbeđenja radi sprečavanja opasnosti po lica i imovinu Opštine.

Tagovi