Politika

BUDVA: U zgradi opštine predstavnici SDT-a,Carević saslušan u Podgorici

Autor mondo.me Izvor RTCG

Nakon jučerašnjih nemilih scena u Budvi, inspektori Specijalnog državnog tužilaštva ušli su jutros u zgradu opštine kako bi uzeli dokumentaciju. Niko od zaposlenih ne može unutra, a zgradu obezbjeđuju policijske snage.

Izvor: MONDO/Miljana Dašić

"S obzrom na to da je najavljena potreba izuzimanja dokumentacije, prostorijama opštine Budva mogu pristupiti samo predstavnici SDT koji su se najavili, kao i zaposleni koje isti uvedu u prostorije radi izuzimanja potrebnih materijala do završetka postupka", navodi se u obrazloženju aktuelnih čelnika Opštine.

U dokumentu se navodi da su zakazane konsultacije sa predsjednicima odborničkih klubova odgođene.

Kako javlja TVCG, Carević i Radović su i danas krenuli da uđu u zgradu Opštine, ali ih je policija zaustavila. Smijenjeni predsjednik opštine je poručio okupljenim građanima da ne budu naivni, a da će on svaki dan dolaziti na posao.

„Ovo je prevara. Nadam se da ćemo dočekati da oni izađu odavde (predstavnici SDT-a) i da se mi vratimo na svoja radna mjesta“, kazao je Carević, a zatim otišao u tužilaštvo kako bi dao izjavu.

On je danas u 10 časova, po nalogu SDT-a, saslušan u Podgorici. Krivičnu prijavu protiv Carevića podnio je MANS zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj prilikom gradnje saobraćajnica u Budvi.

Tokom jučerašnjih nereda u Budvi uhapšeni su Carević, potpredsjednik Demokrata Dragan Krapović, odbornici DF-a Đorđije Vujović i Đorđe Pribilović, predsjednik opštinskog odbora SNP -a Krsto Rađenović. Oni su sinoć pušteni su na slobodu. U neredima koji su juče izbili u Budvi policija je bacila suzavac nakon što je građanima izdato upozorenje da se raziđu ispred zgrade budvanske policije. Uhapšeno 17 osoba.