Politika

DPS: Tenzije u Budvi odlaganje suočavanja sa odgovornošću

Autor mondo.me

Nova dešavanja u Budvi jedan su od scenarija kojim bivši funkcioneri te Opštine pokušavaju da odlože trenutak suočavanja sa odgovornošću pred nadležnim institucijama, koji im se primakao, ocijenili su iz budvanskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Izvor: YouTube/RTV Budva/screenshot

Iz DPS-a Budva kazali da je po zahtjevu Specijalnog državnog tužilaštva, u toku postupak izuzimanja dokumentacije po tri različita predmeta koja se odnose na poslovanje opštine Budva.

“Ta okolnost, baca novo svjetlo na činjenicu, da je prisutna povišena nervoza kod razriješenih funkcionera Opštine Budva”, navodi se u saopštenju.

Iz tog Opštinskog odbora kazali su da je ovo jedan od scenarija kojim bivši funkcioneri Opštine Budva pokušavaju, iz ličnih pobuda, da odlože trenutak suočavanja sa odgovornošću pred nadležnim institucijama, koji im se, kako su dodali, evidentno primakao.

Iz DPS-a Budva kazali su da ne postoji precizna evidencija dolaska zaposlenih na posao, niti elektronskim putem, niti drugačije.

“Očita je namjera vršilaca dužnosti da uvedu jasnu evidenciju dolaska na posao, sa preciznim protokolom iz domena zakona i propisa koji uređuju radne odnose”, kaže se u saopštenju.

Iz tog Opštinskog odbora kazali su da je očigledno da bivša vlast nema evidenciju ko je sve na platnom spisku Opštine Budva.

To, kako su naveli, ukazuje da postoji osnovana sumnja da je bivša vlast zapošljavala partijski, bez mjere i mimo zakona.

“Svjesni svog nerada u prethodnom periodu oni ponovo pokušavaju da zamijene teze i prikriju svoju neodgovornost i neznanje”, poručili su iz DPS-a Budva.

Iz te partije su rekli da je nestao djelovodnik iz skupštinske službe, što, kako su dodali, dovodi do dodatnih povreda zakona i krivične odgovornosti, počinilaca i nalogodavca.

Oni su naglasili da svi zaposleni u Opštini, koji ne izvršavaju radne zadatke precizirane ugovorima o radu i djelu, dovode sebe u rizik disciplinske, ali i krivične odgovornosti.

Tagovi