Politika

"Adria tur samo po mjerama NKT-a, danas smo ponosni na tu odluku"

Autor mondo.me

Premijer Crne Gore Duško Marković rekao je danas u Skupštini da je Vlada ponosna na odluku da se teniski Adria tur ne održi u Crnoj Gori.

Izvor: Vlada Crne Gore/B.Ćupić

On je kazao da je taj "pompezni turnir" danas primjer neodgovornog ponašanja.

"Pisalo se u medijima, izlazili su kolumne, da je Crna Gora napravila grešku što nije dozvolila odrzavanje turnira. To nije tačno. Mi smo htjeli turnir, ali po mjerama NKT-a. Nismo htjeli popustiti pod pritiskom zvičnih sportkih imena, velikih korporacija, zdravlje stanovništva je na prvom mjestu", poručio je premijer.

"Danas smo ponosni na tu odluku", zaključio je Marković.

Prvi turnir Adria Tura održan je u Beogradu u a drugi u Zadru. Najbolji svjetski teniser Novak Đoković koji je organizator tog turnira zaražen je koronavirusom. Od učesnika oba turnira, osim Đokovića, korona virusom zaraženi su Grigor Dimitrov iz Bugarske, Borna Ćorić iz Hrvatske, sprski teniser Viktor Troicki, trener bugarskog tenisera Kristijan Groh i Đokovićev kondicioni trener Marko Paniki.

 Premijer je rekao da je država uložila ogromna sredstva kako bi sačuvala zdravlje stanovništva, a da se virus ponovo proširio zbog neodgovornosti pojedinaca.