Politika

BUDVA: Ulazak po spisku, zovu na svakodnevna okupljanja

Autor mondo.me Izvor RTCG

Službenici privatnog obezbjeđenja nijesu dozvolili smijenjenim funkcionerima Marku Careviću i Krstu Radoviću da uđu u zgradu Opštine Budva.

Izvor: Printscreen

Pripadnici privatnog obezbjeđenja koji su u zgradi Opštine puštaju isključivo zaposlene koji su na spisku. Nije omogućen ulaz ni građanima. Ispred zgrade Opštine okupio se veliki broj građana, a pojačano je i prisustvo policije.

Smijenjeni predsjednik Opštine Marko Carević je zajedno sa šefom kabineta Nikolom Jovanovićem okušao da uđe u zgradu ali ih je u toj namjeri spriječilo obezbjeđenje. Funkcioneri DF-a i Demokrata, zajedno sa okupljenim građanima, pokušavaju da ubijede policiju da ih pusti u zgradu.

Radović je pozvao sve da se svakodnevno okupljaju i onemogućavaju aktuelnom rukovodstvu da rade.

Vršilac dužnosti predsjednika Opštine Vladimir Bulatović zatražio je od angažovanog obezbjeđenja da spriječi ulazak svih osoba, osim onih koji su navedeni na posebnom spisku, obzirom na, kako je naveo, "dopise Specijalnog državnog tužilaštva i potrebe izuzimanja dokumentacije po tri različita predmeta, kao i najavljena protestna okupljana, te nasilne upade u prostorije Opštine Budva proteklih dana".

"Nakon dolaska na posao, isti su dužni da dostave spisak zaposlenih u svojim oragnizacionim jedinicama, koji će biti proslijeđen službi obezbjeđenja", naveo je Bulatović u dopisu.

Smijenjenim čelnicima Opštine Marku Careviću i Krstu Radoviću, kako se navodi, ulazak u zgradu je zabranjen.

"Napominjem da zbog specifičnosti situacije nije dozvolje ulaz u prostorije skupštinske službe do daljnjeg ni odbornicima ni poslanicima, bez obzira na političku pripadnost i način na koji se legitimišu", naveo je Bulatović.

Dodao je da će prostorije građanskog biroa biti otvorene za stanovnike Budve čim se steknu ulosvi za njihovo bezbjedno korištenje.

Nakon što je Careviću iJovanoviću onemogućen ulaz u zgradu opštine došlo je do nemira. Okupljeni građani su pokušali da uđu u zgradu, ali ih je u tome spriječila policija. Carević je pozvao okupljene građane na mir i zaputio se ka policijskoj stanici zajedno za šefom kabineta Jovanovićem i savjetnikom kako bi podnio prijavu. Nikola Jovanović pocijepao je spisak na kojima su imena lica kojima je dozvoljen ulaz u lokalnu samoupravu.

 Ninoslav Kaluđerović, načelnik službe za naplatu komunalija popeo se na zgradu Opštine Budva odakle je pozdravio građane.

Privatno obezbjeđenje koje je angažovao novoizabrani predsjednik Vladimir Bulatović, kako u zgradu ne bi mogli da uđu ljudi koji se ne nalaze na sppisku, nasrnulo je na sekretare Mladena Mikijelja, Miljanu Vukotić-Jelušić i Nikolu Plamenca, prenosi Pobjeda.

Reagovala je policija i zaprijetila obezbjeđenju da ne dira javne funkcionere koji se nalaze na spisku, i imaju pravo da pristupe svom radnom mjestu.