Politika

Policija ponovo ispred zgrade Opštine Budva, blokirali ulaz!

Autor mondo.me

Ulaz u opštinu Budva i jutros obezbjeđuje policijska jedinica koja je došla iz Podgorice, dok se unutar opštine nalaze budvanski policajci.

Izvor: YouTube/RTV Budva/screenshot

Oni ne dozvoljavaju pristup ni službenicima ni razriješenom ni novom rukovodstvu opštine, javlja Pobjeda.

Kako je za RTV Budva kazao komandir CB Budva, u zgradu Opštine pravilo zabrane ulaska važi i za zaposlene i za poziciju i za opoziciju.

"Pripadnici CB Budva onemogućavaće ulaz u zgradu Opštine dok se ne postigne dogovor", kazao je on.

Smijenjeni predsjednik Opštine Budva Marko Carević i predsjednik SO Krsto Radović pozvali su sinoć građane okupljene ispred zgrade Opština Budva da se raziđu i da opet dođu ujutro u 7.45 časova, kada će, kako su poručili,oni biti na radnim mjestima.

Dijalog o prevazilaženju političke krize i tenzija izazvanih razrješenjem Carevića i Radovića trebalo je da bude nastavljen juče ujutru u Akademiji znanja u Budvi.

Na sastanak, međutim, liše poslanika DPS-a Nikole Divanovića, nije došao niko od predstavnika lokalnih odbora partija koje čine novu većinu u SO Budva.

Inače, DPS je, kako je ranije dogovoreno, tokom dijaloga trebalo da predstavlja odbornica Snežana Kuč, a Crnogorsku njen budvanski lider Vladimir Bulatović.

Bulatović i Kuč su nedavno odlukom budvanske vladajuće većine, koju sada čine DPS, Crnogorska, SD i nezavisni odbornik Stevan Džaković, izabrani za vršioce dužnosti predsjednika opštine i Skupštine.

Međutim, umjesto na dijalog, Bulatović i Kuč su juče ujutru, kako su ranije i najavili, došli u opštinu i sjeli na svoja radna mjesta.

Nedugo zatim, u zgradu opštine su došli Marko Carević i Krsto Radović i odmah se uputili u kancelarije koje su ranije koristili, a koje sada, kao vršiocima dužnosti njihovih funkcija, pripadaju Bulatović i Kuč.

Zgradu opštine je u trenutku njihovog dolaska obezbjeđivalo privatno obezbjeđenje, koje je angažovao Bulatović.

Tenzije su se podigle kada su poslanici Demokrata predvođeni Aleksom Bečićem, uz podršku okupljenih građana, probili blokadu obezbjeđenja i ušli u zgradu SO.

Carević je po ulasku u svoju kancelariju održao kolegijum na kome je zaključeno da je "medijacija Evropske unije neophodna za prevazilaženje budvanske krize“.

Odmah nakon kolegijuma, uslijedio je sastanak razriješenog i novog rukovodstva opštine, kome su prisustvovali i predstavnici policije i koji nije dao rezultate.

Bulatović i Kuč su pola sata pred kraj radnog vremena napustili sastanak i iz opštine izašli na sporedni izlaz.

Na izlazu iz zgrade, Bulatovića je verbalno napala grupa od oko tridesetak osoba. Fizički sukob spriječili su pripadnici policije, koji su Bulatoviću pomogli da uđe u službeni automobil opštine, nakon čega su okupljeni građani počeli fizički da nasrću na njegov automobil i da mu blokiraju prolaz.

Carević i Radović više puta tokom jučerašnjeg dana izlazili su pred građane okupljene na platou ispred zgrade opštine i saopštavali da imaju informacije da je izdat nalog za njihovo hapšenje i da ga je potpisao lično Vladimir Bulatović.

Carević je tokom jednog od obraćanja građanima poručio da neće odustati od borbe i da su oni, po izboru građana, jedini legitimni predstavnici vlasti.