Politika

Smijenjeni funkcioneri u zgradi opštine, ispred građani i policija

Autor mondo.me

Ispred ulaza u zgradu Opštine Budva postavljen je kordon policije, a ispred zgrade je i nekoliko stotina pristalica smijenjene vlasti

Izvor: YouTube/RTV Budva/screenshot

Neovlašćena lica koja se trenutno nalaze u zgradi Opštine Budva snosiće odgovornost za svaku potencijalnu pričinjenu štetu nad imovinom i dokumentacijom, navodi se u saopštenju novoizabranog predsjednika Opštine Vladimira Bulatovića i predsjednice Skupštine Opštine Snežane Kuč.

Oni očekuju da Tužilaštvo ispita sve okolnosti povodom nasilnog upada i neovlašćenog uzurpiranja opštinske imovine, i da reaguje shodno svojim nadležnostima.

Poslanici Demokrata poručili su ranije danas da neće izaći dok se politička kriza u tom gradu ne razriješi.

Carević i Bulatović danas su razgovarali u kabinetu gradonačelnika, a sastanku je prisustvovala i policija. U kabinetu su bili i Krsto Radović i Snežana Kuč.

Smijenjeni predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović pozvao je one koji hoće da se riješi politička situacija u Budvi da dođu u zgradu Opštine. U zgradi Opštine su Marko Carević, Krsto Radović, lider Demorkata Aleksa Bečić sa osam poslanika, kao i četiri poslanika Demokratskog fronta Slaven Radunović, Marina Jočić, Milun Zogović i Jovan Vučurović.

U zgradi su i opštinski funcioneri i odbornici, ali i policijski inspektori.