Politika

DPS: Bečić, Krapović i Radović organizatori nemira

Autor mondo.me Izvor MINA

Funkcioneri Demokratske Crne Gore Dragan Krapović, Aleksa Bečić i Krsto Radović direktni su organizatori i nalogodavci nemira i nasilništva u Opštini Budva, saopšteno je danas iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Izvor: MONDO

Iz te stranke su kazali da ukoliko je postojala dilema kod bilo kojeg građanina Budve i Crne Gore, sada je više nema i da su “politički gubitnici Krapović, Bečić i Radović direktni organizatori i nalogodavci nemira i nasilništva u Opštini Budva”.

Poslanici Demokratske Crne Gore ušli su u zgradu opštine Budva i, kako su poručili, iz nje neće izaći dok se politička kriza u toj opštini ne razriješi.

Iz DPS-a su rekli da je Bečić, svjestan da je parlamentarnu utakmicu odavno izgubio, bez partije, asimilovane od Demokratskog fronta, krenuo u posljednji juriš, gdje ne bira ni način ni sredstva kako bi se dokopao vlasti koja mu ne pripada u Budvi.

“Operaciju ulaska u zgradu Opštine kroz prozore, fizički napad na obezbjeđenje, naredio je dok se odvijao dijalog političkih aktera u Budvi, što dodatno svjedoči o demokratičnosti, ali i građanskoj kulturi ove grupe”, navode iz DPS-a.

Oni su poručili da retrogradni ratnohuškački govori, koje su Bečićevi nejaki jurišnici, slušali u Socijalističkoj narodnoj partiji Sloba Miloševića, neće naći poklonike u današnjoj savremenoj Crnoj Gori.

DPS je pozvao sve nadležne institucije da očuvaju javni red i mir u Budvi, a “vinovnike ovog divljaštva, hajdučije i progona političkih neistomišljenika, da se zaustave u svojim hazarderskim naumima”.

“I na kraju, iako nam je jasno da su se uplašili od posljedica svojih nepromišljenih postupaka, za sve potencijalne incidente koji bi mogli da se dogode ispred i u zgradi Opštine, kao direktne krivce imenujemo: Aleksu Bečića, Dragana Krapovića i Krsta Rdovića”, poručili sui z DPS-a.

Tagovi